Vår lilla Liam

Liam, vår stora älskade lilla pojke. 
Du har hamnat i en liten förvirrad tid för dig själv. Du pendlar mellan att vilja vara lika stor som pappa och att vara lika liten som Joel. Beroende på ditt humör så vill du ibland ha blöja och små kläder och ibland vill du ha kalsonger och dina egna kläder. Din bebispersonlighet heter Lisk och är 1 år. Ena sekunden ber du om en blöja och nästa sekund, kanske när du kommit på att du ska göra ngt som kräver en äldre person (tex laga mat, städa eller dylikt) så ber du om kalsonger. Var du ska sitta vid matbordet beror oftast på om du har kalsonger eller blöja. Har du blöja blir det barnstolen och har du kalsonger blir det tripptrapp. 
Du kissar ibland i blöjan som bebis men oftast går du på toaletten trots blöja.
Ofta säger du saker som kommer hända när du blir vuxen. Tex : När jag är vusken (vuxen) då mommer (kommer) jag ha fägg (skägg) samma som pappa. 

Att härma pappa går varmt här hemma. Allt pappa gör vill även du göra. När vi klär på dig så brukar du vara osäker på att vilja få på kläderna innan du fått svar på frågor som "brukar pappa också ha sån?". Och ibland tar vi fel mössa eller vantar eller annat tydligen för: "Pappa har inte sån. Pappa ha sån hääär. Deeen vill jag ha" 
Samma hår som pappa, prata som pappa, göra som pappa, äta som pappa... allt som pappa. Största idolen. Det är rätt kul att det blivit så. Det är liksom inget vi alls har påverkat utan det har bara växt sig fram själv. Himla sött! 

Att ha skor inne är väldigt viktigt för dig men eftersom du har lite tokiga fötter så vågar vi inte uppfylla din önskan om inneskor som pappa har. Så ibland brukar du sno pappas. Och fram till att vi nyligen började gömma era skor så brukade du trycka i dina fötter i Joels skor. Ofta bryter du ihop av ledsamhet för att du inte har inneskor som pappa. Och hade det inte varit för dina fötters skull hade vi gladeligen gett dig inneskor för det gör ont i våra hjärtat att stoppa något du så innerligt vill ha och inte förstår varför du inte får.

Hörselkåpor, eller som du själv kallar dem "ööörprååppar" (öronproppar) är något du gärna skulle överanvända. Så fort något låter så ber du om dem. Pappa använder dem då det är mycket skrik (pga besvärlig tinnitus) och då är det ju klart att du också vill. Så ibland kan du dra till med härliga skrik och sen be om dem. "Liam diker (skriker) så mycket så jag måste ha öörpååppar." Haha. 

På senare tid har du börjat berätta för mig hur fin du tycker jag är samtidigt som du stryker på mig. "Åh vad fiiin du är mamma. Jättefin". Mitt hjärta överladdas av kärlek där och då varenda gång. 
Eller när du tycker att någon av oss gör något bra: "Braaa pappa. Vad jätteduttig du är. Jättebraa" 
Eller bär Joel inte vill göra ngt, tex gå och sova så kan det låta: jag vet vännen. Det är tråååkit men vi måste sova nu. 

Det bästa och roligaste du vet är troll. Att gå på trolljakt, höra sagor om troll, läsa böcker om troll, rita troll, leka troll, se troll på tv. Troll troll troll, allt med troll är så otroligt spännande, läskigt, roligt och underhållande. 

Favoritlåt att dansa till är Naughty Boy Lalala och wolf med Tungevaag & Rabaan. Lugna ballader, som din mamma helst lyssnar på, gör dig oftast väldigt ledsen så det är inte så ofta det spelas här hemma. Helst ska det vara rockigt och poppigt. Drängarna är en klar favorit. 

Du pratar så otroligt mycket och har så himla mycket att berätta varje sekund av varje dag. Det är så roligt att höra dina tankar och se dig utvecklas. Du är en aktiv pojke och gillar inte stillsamma lekar. Saker ska gå snabbt och rough. Leker du med andra barn puttar och ber om att puttas på mer än gärna och tycker det är väldigt roligt. Det finns inte mycket som skrämmer dig i lekens hårdhänthet. Att leka troll med pappa är bland det roligaste du vet. Dina känslor pendlar dock drastiskt mellan att du är överlyckligt spänd och glad, till väldigt orolig och rädd. 
Att ligga mage mot mage med "mammas mysiga mjuka mage" är typ den enda lugna aktiviteten du gärna gör. Det och höra sagor om troll.

Du är en så underbar pojke med ett otroligt hett temperament men ändå ett så fint och känsligt hjärta. Vi är så lyckligt lottade som har dig i vårt liv. 
Vi älskar dig så otroligt mycket! 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0