Hjärnskyddad

Vi beställde cykelhjälmar förra veckan och i förrgår kom de. Idag fick vi inviga dem när vi cyklade till föräldrakursen. Det är så många cykelolyckor som slutar mer tragiskt än de behöver pga att huvudet inte var skyddat. Och vi kände att om det någon gång är dags att ta ansvar för sitt liv så är det väl när man ska bli förälder? :) 
Känns bra att cykla med hjälm faktiskt. Kände mig nästan odödlig. Heh. 

Ingen rökning-lappen är det Emanuel som gjort och satt upp. Man skulle kunna tro att folk fattar att man inte röker i en hiss, men icket. 
Sista föräldrakursen

Nu har vi varit på sista föräldrakursen. Tycker det har känts bra att sitta i grupp och prata lite. Det mesta visste man sedan innan, från läsning och så, men det har ändå varit en mysig sysselsättning som fått tiden att gå. 
Nu har vi bara profylaxkurs kvar. Sen är det bara väntan kvar! Imorgon är det exakt tre veckor tills jag räknas som fullgången. Sick! Men som sagt förr så gissar jag på bebis runt den 20 maj ( och inte 13 som är själva BF).

Efter kursen åt vi på Max. Sen när vi skulle hem så cyklade Emanuel åt andra hållet. Han hade visst hemlisar för sig! Jag fyller 25 imorgon så det kan vara det ;) 

Bilder på dagens mage:

Jag själv tycker att magen växer så det knakar, men när jag ser bilder så känns det inte helt så. På torsdag ska vi till bm. Får väl se då hur sf-måttet ligger till. Blir även att ta blodvärde då. 
Hejdå rökare!

Varning för att kanske trampa rökare på tårna i detta inlägg, men detta är mina åsikter.
 
 
Jag läste precis ett inlägg av en tjej som skrev om rökning och barn. Hon var väldigt emot rökning runt barn hon med.
Jag har aldrig fattat grejen med gravida som vågar röka. Eller pappor som vågar röka när deras kvinnor är gravida. Men jag orkar inte gå in på det. Jag tänkte skriva om tiden efter graviditeten. 
Ingen kommer få röka i närheten av vår son. Det blir nolltolerans på det.
 
Det jag vill komma till i detta inlägg är att det finns något som heter tredjehandsrökning. Och det är då när röken satt sig i väggar, kläder, möbler osv. Om en person röker och sen kommer och förväntar sig att få hålla i min son så kommer den personen få ett bestämt nej då röken sitter kvar i både dennes kläder, händer, hår och hud.
 
Plötslig spädbarnsdöd ökar med 50 % (!!!!) när foster eller spädbarn utsätts för passiv rökning. Jag vet inte hur procentmässiga ökningen för tredjehandsrökning, men det är i alla fall en ökad risk även från det. Det finns inte en chans på kartan att jag tänker ta den risken. Allergier, astma och eksem ökar också för de stackars små liven.
Sen kan folk hålla på och säga "min mamma/pappa rökte med mig och jag mår bra" bla bla bla. Det är säkert så, men JAG anser inte att det är värt risken. Anser någon annan det så får det stå för dem.
 
Hur som haver. Med detta vill jag säga:
sluta röka om ni vill få hålla eller vara nära vår bebis! :)
 
 
 
Vi ska skydda dig så gott vi bara kan! <3
Better safe than sorry. 
 
 RSS 2.0