Bröstnavigering

Liam har verkligen börjat förstå vad som ska hända när han ser mina bröst. Haha. Det är så kuuul. Hans ögon blir så stora och han gapar för kung och fosterland och gör ett gnällliknande hostljud varje gång. 

Ikväll låg vi i soffan alla tre. Liam och Emanuel lekte med sina kläder, medan jag låg och läste något. Sen känner jag hur han börjar klättra på mig och dra i mitt linne. Kort därefter känner jag hur han har sugit sig fast. Haha. Han hittade alltså fram bröstet helt själv och serverade maten helt själv. Hahah. Jag dog av kärlek när jag tittade ner på min nöjda son, som pausade ätandet för att ge mig ett fint leende innan han fortsatte äta <3


Skärmförbud

Det här med skärmar. Innan Liam kom så var vi väldigt överens om att Liam inte skulle få titta på tv, inte titta på mobilen, och inte titta på datorn.  (Skype räknas ej då jag vill skypa med min familj och så.)
Vi är fortfarande lagda åt det hållet med små reservationer. Vi tar faktiskt till babblarna på telefonen vid akuta lägen. Till exempel i bilen när en less bebis vill upp. Eller ibland när naglarna ska klippas och bluttis inte vill ligga stil så åker babblarna fram för att rädda hans små fingrar från att klippas istället för naglarna. Självklart testas andra alternativ före och babblarna på fånen är sistahandsvalet. Men det är ändå roligt hur man bestämt sig för en sak men så blir det inte riktigt så.

Vi är dock rätt nära våra tidigare mål. Han brukar inte få titta mot tvn om vi ser på tv, utan då underhåller vi honom på annat vis och håller honom intresserad på andra håll. Att se film och hänga med i den är alltså inte något alternativ längre. Hehe. 
Vi resonerar som så att Han behöver verkligen inte titta på tv än. Så han får vackert aktiveras på andra vis. Tv kommer han få se nog så mycket om några år tänker jag. Vi kommer dock begränsa tiden framför tvn så länge vi kan ävensen när han sen väl får se. Så är iaf planen nu ;)

Dömer ingen, alla gör som de vill. 
Och med handen på hjärtat så skulle det ju vara fantastiskt skönt att placera honom en liiiten stund framför tvn så jag kan koppla av med båda händerna fria på dagarna, hehe, och han skulle säkert tycka att det var jätteroligt, men han klarar sig definitivt utan, anser vi.

Vi kör golvjobb istället för tv-tittande ;)

Hur tänker ni? Låter ni era bebbar titta på tv eller är ni ännu strängare än oss? :) 
Favoritsyssla

Dra i hår är en av favoritsysslorna. Han ger ifrån sig ett slags urljud samtidigt som han biter sig i underläppen och drar för kung och fosterland med en näve som typ är omöjlig att bända upp. Haha ser så sjukt kul ut. 

Pappan har ikväll tagit på sig hörselproppar för att skydda sina tinitusöron mot vår sons nya läten. De är fantastisk...t höga. 

Men att dra i håret är fortfarande kul!

RSS 2.0