Back on track?

Ända sedan mitt senaste inlägg, alltså 4 (?) nätter, så har jag fått fantastiska nätter med endast ett vaknande på natten och ett på tidig morgon. Minst fem timmar första passet och ca två timmar på andra passet. Försa passet somnar han snabbt om efter fem minuters ätande. Och sen väcker han mig genom att han kommit ålandes över till mig och så liggammas han till sömns och vi båda sover vidare tills det är mänskligt att vakna. Ca 10 timmars nätter har det blivit. Sen har pappsen kommit och myst innan han måste göra sig klar, och bebbe är väldigt mysglad på morgonen. Han bara ligger och tittar på oss fram och tillbaka och småbabblar och vi kan ligga och ladda upp som familj inför dagens utmaningar <3

Det som varit mindre bra är att han inte somnat exakt när jag velat. Heh. Vill att han somnat senast kl 20. Så idag har jag skrivit ett litter eftermiddagsschema med sömn, mat, pyjamas, lek- och sånstund och slutligen nattning. Ska bli spännande att se om det funkar. Jag tänkte i alla fall ge det några dagar innan jag ger upp! De där två egentidstimmarna som vi skulle få tillsammans jag och Emanuel skulle verkligen sitta fint så jag hoppas hoppas! ;) 

Svaret var nog liiiiite mindre sömn på dagarna. Han har sovatrejkat på dagarna så det har inte ena varit mitt beslut. Han kanske kände att jag behövde att han flyttade två dagssömnstimmar till två extra nattsömnstimmar ;) 
He knows me well! <3


I övrigt så utvecklas lilleman så fort! Igår trodde jag att han hade glömt bort sina ålkunskaper, och idag tar han sig fram snabbare än han gjort tidigare. Häftgt det där hur snabbt det går från en dag till en annan! A cry for help!

Hej alla mina fina mammaläsare. Jag skulle verkligen önska er hjälp! Jag har i några dagar nu experimenterat med Liams sovrutiner på dagarna för att se om det påverkar nätterna. Jag börjar få slut på idéer...


Hur mycket låter/lät ni era bebisar sova när de är/var fyra månader gamla? Hur ofta, länge och så... Ge mig allt ni har även om de inte funkar bra för er. De kanske funkar för oss istället ;)  
Och hur är era nätter? Vad har ni för kvällsrutiner? 

Börjar bli desperat läge här hemma! :O 
Varför göra det lätt för sig?

Det är så himla roligt att Liam liksom
kan sitta, åla lite, ställa sig på knä, rulla från rygg till mage, greppa medvetet, gå när vi håller honom i händerna och vrida 360 grader på golvet utan problem. 
Men det här med att rulla från mage till rygg, som borde vara det enklaste, har han inte riktigt fått till. 

Han har lyckats två gånger på hårt underlag och några fler gånger på mjukt. Jag missade första gången på hårt underlag, så den vet jag inte hur han gjorde, men andra gången såg jag och eeh... Ja. Jag kan ju säga att han gör ju det mycket svårare än det behöver vara. Haha! Om han tror att det är så det ska göras så förstår jag varför det tagit sån tid att få till det. 
Han putade upp med rumpan, "ställde" sig på fötterna och sen upp på knäna och sen tippade han jättemjukt och försiktigt och huvudet höll han upp så det inte alls slog i golvet. Hahaha. 

Varför göra det lätt när man kan göra det svårt och styla för sin lättimpade mamma ;) 
RSS 2.0