snart två år

Snart är Liam två år alltså... Alltså hjälp. Så sjukt. Två! 

Han utvecklas och frodas. Talet utvecklas varje dag och nu sätter han ihop flera ord till meningar. MIN favorit är en kortis på två ord "sova mamma". Heh. Den kläcker han ur sig när bolibompa är slut och han vill nattas av mig 😍

Hans bambam (flygplan) har utvecklats till (biiiibambam). Haha ❤😂😍 
Ett nytt ord är dennadanna. Och det betyder.... Rutschkana... Haha. Sötis. Han har ett eget språk med vissa ord. 
En annan sak som han börjat säga när vi säger nej till vissa saker är " eeeen gång". Då KAN man inte säga nej. Såå sött. 
Han ville trycka upp en kloss i min näsa och så så jag "nej men jag vill väl inte ha den i min näsa" då svarade han "eeeen gång" Hahah! Då gick jag med på det. Och så sen "så, inte mer nu" då så han "nannan, däsa. Eeeen gång" det betyder då annan näsa en gång. Hahahahaha. Ååh. Älskade knasunge! 

Han är en sjukt orädd kille som testar och vågar utmana sig själv. Sjukt bra balans. Ramlar riktigt bra oftast. 
Han ÄLSKAR att mecka med sin pappa. 
Han älskar när Joel vaknar efter en lur "baakeeeeeng" (vaken). 
Han är suuupermysig vid läggningar, vill ligga och pussas i en evighet det är garanterat ett sätt att fördröja läggningen men jag älskar det! 
Han älskar att filmas och fotograferas. Han blir som världens skådis framför kameran. Haha. Sen vill han gärna titta på sitt verk ;)
Han kan göra helt fina kullerbyttor. Han har övat en hel del och nu görs de riktigt bra sedan ett par veckor bak.
Han vaknar fortfarande 05... Ibland lyxar han dock till det med 06. I måndags sov han till kvart i sju!! Woh! 11.5h den natten. Men vanligast är nog 05.30 typish.

Han har en EXTREMT stark vilja. Ett EXTREMT hetsigt humör. Och ett EXTREMT dåligt tålamod. Hahah. Men som han får oss att skratta mellan varven. Och som han får våra hjärtan att dunka av kärlek. Och mellan all kärlek och skratt gör han oss mer gråhåriga än ett 90-årigt par ;)

Bildbomd får sammanfatta senaste tiden ❤

Börjar med hans nyaste feeeta fläskläpp. Hjälp.


snart 4 månader

Nu är vår älskling snart 4 månader... Så sjukt hur fort tiden går! Galet. När han var tre månader vägde han 6,3 och var 64 lång. Ska ta mig iväg och väga snart igen. Han fortsätter väga ca 350 gram mer än Liam i samma ålder så de har likadan kurva men Joel ligger liite högre upp bara. Rätt häftigt! 

Han är myyycket mer ... Krävande? Han vill gärna vara med på allt som händer och hänger enbart själv när han sover på mage. Nätterna spenderas vid min sida, sista timmarna på morgonen spenderas på mig. Han gillar att ligga på mage kortare stunder sen blir han arg för att han inte kan ta det han vill. 
Vid den här åldern satt Liam. Och ålade smått. Joel är inte riktigt där än. Men han är å andra sidan mkt mer social och pratig än Liam var. Så intressant! :) 

När Joel skrattar så börjar han hicka. Varje gång. Utan undantag. Stackaren. Han är så glad och vill skratta men man får helt dåligt samvete att ge honom hicka som "belöning"... Hoppas det går över så han kan få skratta utan hicka som resultat. <3 

Han sover för natten vid 18-18.30, sen väcker vi honom när vi bär in honom i sängen då vi går och lägger oss vid 22, där ammas han till sömns sen vaknar han ca varannan timme för att äta. Vid 04-05 vill han sova på mig. Och gör morgon vid 06-07. När han vaknar på mitt bröst så höjer han huvudet, hittar mig med blicken och ger mig världens leende. 
Jag är sjukt nöjd med hans dygnsrytm :)

På dagarna sover han ca 4-5 timmar uppdelat på tre ggr. En lång i mitten runt lunch och en kort på morgon och en kort på eftermiddag. 

Om en vecka i hans ålder så fick Liam smakportioner men vi kommer vänta lite längre med Joel. Mest troligt tills han är 6 månader. :) Avslutar bildbomben med en favorit ❤
sned kropp

Nu har jag varit hos sjukgymnasten och fått veta att jag var sned. Mitt bäcken har läkt ihop snett. Högra benet var ca 1,5 cm längre än mitt vänstra. Inte konstigt att jag har ont! 
Han fixade till längden och nu behandlar jag bäckenet som man behandlar en ny telefon typ. Helt varsamt. Mitt nya sköra bäcken. Hahah! Fick även en övning för inre magmuskler då de inte var så starka. Så håll tummarna att detta ska hjälpa. Min kropp ska mest troligt palla en graviditet till. Och leka med mina barn! 


De ville vara med när jag tränade ;) ❤RSS 2.0