Äntligen hände det ❤

Min fina Emanuel

Han som vet precis hur han ska göra för att göra mig glad, lycklig, arg, sedd, kär, frustrerad och galen. 

Han som bryr sig så innerligt om de i sin närhet. 

Han som gör sitt bästa och yttersta varje dag för att vara pappan han vill vara och som våra barn förtjänar.

Han som (nästan) varje dag gör allt han kan för att göra mig glad och vara den bästa mannen han kan vara.

Han som får mig att fortsätta vilja vara den bästa versionen av mig själv.

Han som kan reta gallfeber på mig och göra mig så vansinnigt arg och i nästa sekund lyckas få mig att glömma bort varför jag var så arg.

Han som med en enda strykning på min rygg eller en puss på halsen fortfarande, efter 5 år tillsammams, gör mig knäsvag och ger mig tusen fjärilar i magen.

Han som är den snyggaste och bästa jag vet (delat med våra två pojkar förstås).

Han som vet precis hur han ska muntra upp mig när jag är nerstämd.

Han som ger mig komplimanger som får mig att känna mig som den vackraste och bästa i världen.

Han som var världens drygaste strulpelle innan vi blev tillsammans som tillslut blev min stabila och trygga punkt och pappan till mina barn. 

Han som i början när vi lärde känna varandra berättade att han aldrig hade varit kär som blev kär i mig. 

Han, den strulpellen, min älskade Emanuel är nu min supersnygga, omtänksamma blivande man. 
Ja, blivande man. 
Den 16/4 kom dagen jag väntat sååå länge på. Dagen då han äntligen friade. 

Jag har provfriat två ggr lite halvseriöst men han har sagt nej. Och anledingen till det var irriterande fint romantisk : Jag vet att du innerst inne egentligen vill bli överraskad med ett frieri. 
Han känner mig alltför väl och det har varit en störigt lång väntan på överraskningen. ;)  

I lördags kom dagen och jag blev verkligen överraskad. Det var mitt i vårt vardagskaos med 3 sömnlösa nätter i rad i bagaget och extremt trötta och sjuka barn och allt vad det medför. En dag då vi kanske i vanliga fall hade varit mer än less på varandra och bara allmänt trötta pga sömnbristen blev istället dagen då han valde att fria. Höll min hand och gick ner på knä. Vardagsromantik på hög nivå. 
Det var verkligen SÅ fint! 
Och romantiskt, precis som jag hade önskat mig ❤

Jag ska äntligen få gifta mig med min drömman!
Vår lilla Liam

Liam, vår stora älskade lilla pojke. 
Du har hamnat i en liten förvirrad tid för dig själv. Du pendlar mellan att vilja vara lika stor som pappa och att vara lika liten som Joel. Beroende på ditt humör så vill du ibland ha blöja och små kläder och ibland vill du ha kalsonger och dina egna kläder. Din bebispersonlighet heter Lisk och är 1 år. Ena sekunden ber du om en blöja och nästa sekund, kanske när du kommit på att du ska göra ngt som kräver en äldre person (tex laga mat, städa eller dylikt) så ber du om kalsonger. Var du ska sitta vid matbordet beror oftast på om du har kalsonger eller blöja. Har du blöja blir det barnstolen och har du kalsonger blir det tripptrapp. 
Du kissar ibland i blöjan som bebis men oftast går du på toaletten trots blöja.
Ofta säger du saker som kommer hända när du blir vuxen. Tex : När jag är vusken (vuxen) då mommer (kommer) jag ha fägg (skägg) samma som pappa. 

Att härma pappa går varmt här hemma. Allt pappa gör vill även du göra. När vi klär på dig så brukar du vara osäker på att vilja få på kläderna innan du fått svar på frågor som "brukar pappa också ha sån?". Och ibland tar vi fel mössa eller vantar eller annat tydligen för: "Pappa har inte sån. Pappa ha sån hääär. Deeen vill jag ha" 
Samma hår som pappa, prata som pappa, göra som pappa, äta som pappa... allt som pappa. Största idolen. Det är rätt kul att det blivit så. Det är liksom inget vi alls har påverkat utan det har bara växt sig fram själv. Himla sött! 

Att ha skor inne är väldigt viktigt för dig men eftersom du har lite tokiga fötter så vågar vi inte uppfylla din önskan om inneskor som pappa har. Så ibland brukar du sno pappas. Och fram till att vi nyligen började gömma era skor så brukade du trycka i dina fötter i Joels skor. Ofta bryter du ihop av ledsamhet för att du inte har inneskor som pappa. Och hade det inte varit för dina fötters skull hade vi gladeligen gett dig inneskor för det gör ont i våra hjärtat att stoppa något du så innerligt vill ha och inte förstår varför du inte får.

Hörselkåpor, eller som du själv kallar dem "ööörprååppar" (öronproppar) är något du gärna skulle överanvända. Så fort något låter så ber du om dem. Pappa använder dem då det är mycket skrik (pga besvärlig tinnitus) och då är det ju klart att du också vill. Så ibland kan du dra till med härliga skrik och sen be om dem. "Liam diker (skriker) så mycket så jag måste ha öörpååppar." Haha. 

På senare tid har du börjat berätta för mig hur fin du tycker jag är samtidigt som du stryker på mig. "Åh vad fiiin du är mamma. Jättefin". Mitt hjärta överladdas av kärlek där och då varenda gång. 
Eller när du tycker att någon av oss gör något bra: "Braaa pappa. Vad jätteduttig du är. Jättebraa" 
Eller bär Joel inte vill göra ngt, tex gå och sova så kan det låta: jag vet vännen. Det är tråååkit men vi måste sova nu. 

Det bästa och roligaste du vet är troll. Att gå på trolljakt, höra sagor om troll, läsa böcker om troll, rita troll, leka troll, se troll på tv. Troll troll troll, allt med troll är så otroligt spännande, läskigt, roligt och underhållande. 

Favoritlåt att dansa till är Naughty Boy Lalala och wolf med Tungevaag & Rabaan. Lugna ballader, som din mamma helst lyssnar på, gör dig oftast väldigt ledsen så det är inte så ofta det spelas här hemma. Helst ska det vara rockigt och poppigt. Drängarna är en klar favorit. 

Du pratar så otroligt mycket och har så himla mycket att berätta varje sekund av varje dag. Det är så roligt att höra dina tankar och se dig utvecklas. Du är en aktiv pojke och gillar inte stillsamma lekar. Saker ska gå snabbt och rough. Leker du med andra barn puttar och ber om att puttas på mer än gärna och tycker det är väldigt roligt. Det finns inte mycket som skrämmer dig i lekens hårdhänthet. Att leka troll med pappa är bland det roligaste du vet. Dina känslor pendlar dock drastiskt mellan att du är överlyckligt spänd och glad, till väldigt orolig och rädd. 
Att ligga mage mot mage med "mammas mysiga mjuka mage" är typ den enda lugna aktiviteten du gärna gör. Det och höra sagor om troll.

Du är en så underbar pojke med ett otroligt hett temperament men ändå ett så fint och känsligt hjärta. Vi är så lyckligt lottade som har dig i vårt liv. 
Vi älskar dig så otroligt mycket! 
Vår lilla Joel

Vår lilla Joel 
Du har så söta, och knasiga saker för dig älskade lilla vän. 
När någon går på toaletten så vill du gärna hålla den personen sällskap genom att sätta dig på en pall framför. 

En av dina favoritgrejer att göra är att be någon av oss andra att ta fram dammsugaren och att samtidigt be om sopkvasten så vi kan hjälpas åt med att städa. 

En annan favoritsyssla är att läsa. Herregud. Jag har aldrig stött på någon som älskar att läsa mer än du gör. Och det är så himla roligt. Det är inte många utbrott/ledsamheter en bok inte kan avleda för dig. 

Att hjälpa till överlag är något du älskar att göra. Ingen blir gladare än du när man kommer hem med påsar fyllda med mat efter en storhandling. Du vill gärna vara den som plockar ur påsarna och ger det till den som står redo att lägga in varorna i kylen. Eller att hjälpa mig när jag tränar genom att vara extravikt är också väldigt kul.

Du är världens pussgris. Du vill pussas jämt. Och du ber om dem genom att göra pussljud. Om vi har sagt nej till något så försöker du charma tillbaka det med en puss eller två. Om någon av oss är arg så försöker du göra den glad med en puss. Men oftast är det bara ditt oändliga pussbehov som gör att du ber om pussar. Dag som natt. Mitt i en lek, medan du äter eller när som helst kan du be om en puss för att sen direkt efter återgå till det du gjorde. 

På nätterna har du ditt eget race. Mellan 1-3 ggr vaknar du och sätter dig upp gnällandes/skrikandes. Du pekar mot vattnet och när du får vattnet blir du sur och pekar mot fönsterkarmen (=ber mig ställa tillbaka vattnet). När jag gör som du sagt blir du ibland sur och kör en repris av det vi just gjorde eller så blir du nöjd och pekar på mitt täcke (=väntar på att jag ska välkomna dig in under täcket med mig) och jag säger "vill du ligga hos mamma?" Då ler du stort och säger du ditt typ enda ord "buuh" och så kryper du tätt intill, ber ibland om en puss och somnar gott. Detta låter ganska gulligt när jag skriver om det men det är verkligen irriterande. Mest för att det tar sån tid för dig att inse att det du egentligen vill och behöver är att somna om.
Sen gör du morgon precis lika tidigt som din storebror gjorde i din ålder. Senast 05.00 är tydligen det enda rätta!

Du är en riktig liten retsticka. Du retas och testar både dina föräldrar och din storebror och skrattar retsamt medan du gör det. Du är även en hejare på att säga förlåt. Och det gör du genom att klappa fint och erbjuda en puss. 
Du kommunicerar med dina enda ord "buuh" "uuuh" "nää" samtidigt som du pekar och vinkar typ. Det häftiga är att vi typ alltid förstår dig. Och du ger dig inte förrän vi förstått rätt. Är det enkla saker som att du är törstig är det ju lätt avklarat. Men när du tex vill berätta att Liam puttade dig och att du ramlade på golvet och har ont så blir det svårare och tar längre tid att förstå. Speciellt när du verkligen tycker det är viktigt att vi förstår tex att du ramlade på GOLVET och inte bara ramlade. 
Skvallrar gör du gärna också. Om Liam nuddar dig vid fel tillfälle kommer du och berättar det.
Att härma Liam är en klar favoritgrej. Roligast är det om det är bus som mamma och pappa inte uppskattar såklart.

Din favoritlåt är hideaway med Kiesza. Men den mesta musiken går hem hos dig. Så länge det går att dansa till den. 

Du är i övrigt en lugn person men med mycket spring i benen. Klättra, busa och hoppa är roligt men samtidigt är du ingen vilding. Samarbetsvillig är ditt förnamn. Ditt humör är dock crazy. När något går emot dig så springer du iväg och kastar dig någonstans och skriker några sekunder för att sen titta mot den som gjort dig fel och se om den mjuknat. Har den inte det så skriker du en skvätt till innan du tillslut bestämmer dig för att komma och kramas och pussas.

Du är en så fin liten pojke med så mycket kärlek och omtänksamhet i kroppen som verkligen förgyller våra liv. 
Vi älskar dig mer än ord kan säga! 
RSS 2.0