Vår lilla Joel

Vår lilla Joel 
Du har så söta, och knasiga saker för dig älskade lilla vän. 
När någon går på toaletten så vill du gärna hålla den personen sällskap genom att sätta dig på en pall framför. 

En av dina favoritgrejer att göra är att be någon av oss andra att ta fram dammsugaren och att samtidigt be om sopkvasten så vi kan hjälpas åt med att städa. 

En annan favoritsyssla är att läsa. Herregud. Jag har aldrig stött på någon som älskar att läsa mer än du gör. Och det är så himla roligt. Det är inte många utbrott/ledsamheter en bok inte kan avleda för dig. 

Att hjälpa till överlag är något du älskar att göra. Ingen blir gladare än du när man kommer hem med påsar fyllda med mat efter en storhandling. Du vill gärna vara den som plockar ur påsarna och ger det till den som står redo att lägga in varorna i kylen. Eller att hjälpa mig när jag tränar genom att vara extravikt är också väldigt kul.

Du är världens pussgris. Du vill pussas jämt. Och du ber om dem genom att göra pussljud. Om vi har sagt nej till något så försöker du charma tillbaka det med en puss eller två. Om någon av oss är arg så försöker du göra den glad med en puss. Men oftast är det bara ditt oändliga pussbehov som gör att du ber om pussar. Dag som natt. Mitt i en lek, medan du äter eller när som helst kan du be om en puss för att sen direkt efter återgå till det du gjorde. 

På nätterna har du ditt eget race. Mellan 1-3 ggr vaknar du och sätter dig upp gnällandes/skrikandes. Du pekar mot vattnet och när du får vattnet blir du sur och pekar mot fönsterkarmen (=ber mig ställa tillbaka vattnet). När jag gör som du sagt blir du ibland sur och kör en repris av det vi just gjorde eller så blir du nöjd och pekar på mitt täcke (=väntar på att jag ska välkomna dig in under täcket med mig) och jag säger "vill du ligga hos mamma?" Då ler du stort och säger du ditt typ enda ord "buuh" och så kryper du tätt intill, ber ibland om en puss och somnar gott. Detta låter ganska gulligt när jag skriver om det men det är verkligen irriterande. Mest för att det tar sån tid för dig att inse att det du egentligen vill och behöver är att somna om.
Sen gör du morgon precis lika tidigt som din storebror gjorde i din ålder. Senast 05.00 är tydligen det enda rätta!

Du är en riktig liten retsticka. Du retas och testar både dina föräldrar och din storebror och skrattar retsamt medan du gör det. Du är även en hejare på att säga förlåt. Och det gör du genom att klappa fint och erbjuda en puss. 
Du kommunicerar med dina enda ord "buuh" "uuuh" "nää" samtidigt som du pekar och vinkar typ. Det häftiga är att vi typ alltid förstår dig. Och du ger dig inte förrän vi förstått rätt. Är det enkla saker som att du är törstig är det ju lätt avklarat. Men när du tex vill berätta att Liam puttade dig och att du ramlade på golvet och har ont så blir det svårare och tar längre tid att förstå. Speciellt när du verkligen tycker det är viktigt att vi förstår tex att du ramlade på GOLVET och inte bara ramlade. 
Skvallrar gör du gärna också. Om Liam nuddar dig vid fel tillfälle kommer du och berättar det.
Att härma Liam är en klar favoritgrej. Roligast är det om det är bus som mamma och pappa inte uppskattar såklart.

Din favoritlåt är hideaway med Kiesza. Men den mesta musiken går hem hos dig. Så länge det går att dansa till den. 

Du är i övrigt en lugn person men med mycket spring i benen. Klättra, busa och hoppa är roligt men samtidigt är du ingen vilding. Samarbetsvillig är ditt förnamn. Ditt humör är dock crazy. När något går emot dig så springer du iväg och kastar dig någonstans och skriker några sekunder för att sen titta mot den som gjort dig fel och se om den mjuknat. Har den inte det så skriker du en skvätt till innan du tillslut bestämmer dig för att komma och kramas och pussas.

Du är en så fin liten pojke med så mycket kärlek och omtänksamhet i kroppen som verkligen förgyller våra liv. 
Vi älskar dig mer än ord kan säga! 
Kommentarer
Postat av: Johanna

Hej, läste ditt inlägg om din upplevelse på akuten med er son.
Arbetar själv som sjuksköterska och har själv hadt tredje gradens brännskada på min hand.

Första graden bedömer jag också att det är, utefter bilderna du tagit. Vid grad 2 och 3 blir såret direkt djupare och huden har ”bränts” sönder. Mycket vanligt med blåsor vid grad 1, då all hud är hel. Och varför man helst inte vill linda om handen kan bero på att det är väldigt bra att det luftas, läker betydligt snabbare då.
Alvedon är väl förebyggande, kan komma mycket smärta vid rörelse.

Ang handskar så räknas de vara mindre rena än ett par spritade händer. Så egentligen är de handskar som tas ur kartongerna endast till för personalen, om man inte vill bli nerstänkt med blod mm.

Fortsätta gärna att smörja med vaselin när det håller på att läka. Huden efter en brännskada kan lätt bli lite stramare, men tror att det där kommer läka fint och inte synas om ett tag.

Kram

Svar: Vad märkligt att vi fick bedömningen 2a graden dagen efter då 🙈 Ännu en sak som irriterar mig med sjukvården, man vet aldrig vem eller vad man ska lita på! Hehe...
Att inte linda en vuxen persons brännskada köper jag men inte en 1åring som inte skulle göra annat än riva och få in massa bakterier i det. Och angående handgygien så skulle jag inte gnällt på samma sätt om de hade tvättaT OCH sptitat händerna innan. Men att inte göra något alls med sina händer efter de varit ute i korridoren, hälsat på mig, tagit i handtag... inte ok. Hans hand läkte supergint på ca 1 vecka! Och inga ärr eller så tack och lov :)
Nicole

2017-11-23 @ 22:14:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0