Förskolestart!

Det var inte igår. Inte alls... 
Jag har haft brist på ork och tid och ämnen. Men nu har jag två på lager! Haha. 

En sak i taget. 
Vår inskolning på förskolan. 
Den var hemsk. Inte för att något hemskt hände men för att det var så himla jobbigt att lämna ifrån sig pojkarna efter så lång tid tillsammans. 
Ingen kontroll... Äter de bra? Får de kramar? Dricker? Leker de? Bråkar de? Är de ledsna? Känner de sig övergivna? Gör vi rätt? 
Känslorna exploderade i båda våra kroppar och det var två sjukt jobbiga veckor. Tankar om att hoppa av skolan och fortsätta vara mammaledig kom, börja plugga på deltid båda två och pussla våra liv så en av oss alltid är hemma, byta förskola och hoppas på bättre där... Massor av tankar. Vi sökte till och med en ny förskola och kom in. Att vi är två överanalyserande föräldrar gjorde ingenting lättare heller.

Men sen vände det. Vi såg att pojkarna var nöjda. Till och med glada! Och helt plötsligt öppnades våra ögon och så såg vi hur fina pedagogerna var och fick se att våra pojkar får både kramar och kärlek där. 
Det var som att vi var stängda för att se något positivt alls. Vi såg bara att precis allt var dåligt. För när pojkarna sen började tycka att det var roligt på förskolan så kom vi inte på något vi var missnöjda med. Inget alls. Vi satt och försökte komma på saker men allt vi kunde komma fram till var att det är en väldigt bra förskola och det är väldigt varma och kärleksfulla pedagoger.

Barnens mående styrde allt. Mår de dåligt så mår vi dåligt. Det bevisade den första tiden för oss. Och egentligen är det väl inte så konstigt att de blir ledsna när de hellre vill vara hemma med oss. Avsked är ju sorgligt! Det kan jag intyga 🤗 Nu känns det så bra att lämna dem där. Även dagar när någon av dem inte är helt sugen på att vara där känns det okej. För vi vet att de blir sedda och får den kärlek och närhet de behöver. 

Nu kan vi äntligen fokusera på att plugga  och inte sitta uppslukade i tankar på hur våra älsklingar har det om dagarna och vi känner oss numera istället tacksamma för förskolan! ❤

RSS 2.0