våra dagar, igen?

Minns inte om jag skrivit om våra dagar redan... Heh. Men hur som haver så ändras ju saker så om det är skrivet om tidigare så är det nog inte exaaakt samma. ;)

Vi (Liam) startar dagen kl 5. Vi ligger kvar och myser allihop tills Liam säger att han är törstig eller hungrig och berom.att få åka på ryggen till köket genom att säga "yyygg" (tror att han manipulerar oss att stiga upp, vem kan neka en vatten eller mat liksom? Ungen är ju smart! Haha) 
Sen tar vi båda sovmorgon i omgångar, vi kör varannan dag på vem som får den skönaste första luren. Heh. 

Nåja. När vi båda sovit klart brukar klockan vara runt 11-12 och då vankas det lunch. Den senaste veckan han Liam inte sovit på dagen (nytt test för att se om han kan sova längre men det funkade inte som vi önskat så vi ska nog införa lur på dagen igen då han är sååå troött vid lunch och middag) så vi har inte behövt vänta på att han ska vakna. 

Efter lunch går vi typ ut eller hittar på något inne. En klar favorit är att vi alla ska dansa till Liams favoritlåt -Juicy wiggle. 

Sen äre ju middag.

Sen göra klart Liam för natten. Den som inte har Liam-nattningen gör klart Liam (pyjamas, blöjbyte d-vitamin och tandborstning) för att inte ta slut på tålamodet till läggningen. Han är nämligen väldigt bestämd om att INTE få på sig varken blöja eller pyjamas så det drar lite energi att göra minst sagt, haha. 

Sen bolibompa kl 18. 
Ca 18.30, efter drakdansen så säger Liam "fån" och är redo för sängen. (Fån är telefon. Vi har en gammal nokia som vi lagt in en babymusikskiva på som kör på repeat tills vi andra går och lägger oss för att Liam ska vara mindre känslig mot ljuden här ute.) Sen nattas Liam genom att först gå igenom vad vi gjort under dagen sen säger vi godnatt och myser och sen somnar han i famnen i vår säng sen lyfts han över till son säng. 
Joel somnar samtidigt ute i soffan med den som inte nattar. 
Eventuella uppvak av Liam tar den som lagt honom och Joels behov ansvarar den andra för. Förutom amning dårå som naturligtvis jag bara kan göra. ;) 

Vid 21-21.30 gör samma person som gjorde klart Liam klart även Joel för sängen. 

Vid 21.50 någon gång när Joel ammat klart så lägger jag ner honom vaken(!!) i sin säng i sovrummet och medan han somnar så gör vi oss klara för sängen och lagom till när vi kommer in i sovrummet har Joel antingen somnat eller är väldigt nära. 
Sen lyckas vi alltid ha massa att babbla om just när vi ska sova så då babblar vi ofta så vi inte somnar förrän typ 23 trots att vårt mål är att somns till 22 typ. Heh.

Rutinerna låter helt svåra och invecklade nu när jag skriver men det är de inte! Haha. Och de är himla bra och bidrar till glada föräldrar ;) 

Sen vaknar pojkarna vid olika tillfällen hela natten, (Emanuel tar Liam och jag Joel) därav behövs våra sovmorgnar. Hah. Ibland bra nättee, ibland inte. 
Vi sover iaf tillsammans igen sedan en vecka tillbaka och det är himla mysigt att somna och vakna samlade! ❤

Ja, det var väl en vanlig dag hos Fastborgarna Smith då! Kul att se hur det ser ut om en månad! :)

I övrigt är Joel en så hiiimla snäll och enkel och glad bebis. Gråter endast vid blöt blöja, hunger eller närhetsbehov. ❤

Liam har sina obligatoriska utbrott varje dag men är mellan dem världens goaste myskille. ❤
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0