Astma?

Nu ska jag berätta om hur vår son fick astma och sen typ inte och sen typ inte alls tydligen. 

Det började för ca två veckor sedan när Liam började göra ett konstigt pipande ljudmpå inandningen. Vi pendlade mellan att tro astma eller att han hittat ett nytt roligt (roligt för honom men läskigt för oss) ljud. På vår BVC-tid tog jag upp det och visade ett klipp där jag hade filmat ljudet. Hon tyckte mer det lät som att han hittat ett nytt ljud men ville ändå att vi skulle få träffa en läkare för säkerhetens skull så vi fick tid två dagar senare. 
Träffen med läkaren var allt annat än trevlig. 
Jag kan ju även nämna att jag hade tagit upp att jag tycker Liams fot är liite sned när han går och på det svarar läkaren, utan att ens kolla hans fot : 
"Vi avvaktar en månad och så får ni komma på återbesök då". 
När jag såg skeptisk ut och frågade varför vi skulle vänta med att kolla så svarade idioten:
"Vad vill du att jag ska göra? Alternativet är att vi öppnar upp foten och skär i den."
What!? Proffessionell läkare?
Jag svarade bara "eh, nja. Tänkte väl mer på någon stretchövning eller sjukgymnastik av något slag..."
Varpå han svarar "ja det är klart man kan göra det men vi avvaktar en månad". 
Ja, orkar inte tjafsa vidare utan låter det gå och så får vi hålla koll själva hemma... Han föddes ju med dorsal flexion på den foten så därför vill vi ju hålla koll så man fångar upp det i tid om det skulle vara något. 
Nåja. Nu till astman.

Läkaren fick se klippet EN GÅNG och tyckte det lät oroväckande och sa "jag skriver ut en astmamedicin som är luftrörsvidgande som ni kan ge honom två ggr dagligen i en månad och sen kallar jag er på återbesök så får vi se om det har hjälpt." 
Här såg jag otroligt skeptisk ut och han frågade "du ser skeptisk ut?"
"Jaa... Ska vi behandla honom för astma innan vi vet om det ens är astma? Det kan väl inte vara optimalt? Kan det inte vara riskabelt på något sätt?" 
"Nä, vi testar bara en månad och så ser vi."
Läkaren sa dessutom "Jag är specialicerad på hjärtan, inte lungor. Så om det inte hjälpt om en månad så skickar jag er till en lungspecialist istället."
What? Varför inte skicka oss dit direkt?? Nåja.

När vi googlade och läste biverkningarna på fass så fick vi en chock. Det kändes verkligen inte bra att medicinera honom för något vi inte visste vad det var där andningsuppehåll och krampanfall stod med som biverkningar. Dessutom så kan man liksom distrahera Liam när han gör ljuden och då andas han normalt. Och det kan iinte vara astma då. Jag själv hade astma som yngre och vet att astma inte funkar så. 
Vi skippade alltså att hämta ut medicinen och valde att avvakta lite.

I söndags på kvällen vid en omnattning så lät Liams andning lite konstig och vi blev båda oroliga på riktigt. Det försvann rätt snabbt men vi kände att nu ville vi åka och kolla upp detta med en läkare som var mer inriktad på lungor en gång för alla så vi kunde få rätt behandling. 

Väl där i måndags fick vi veta att vi hade gjort rätt som avvaktat. Ljuden som han gör är mest troligt ett roligt ljud för honom. Det kan vara på grund av hans mjuka luftrör som ljudet är enklare att framkalla. Så det går inte ens att behandla. 
Det andra ljudet som hade kommit kvällen innan tyckte läkaren dock lät mer som att det kunde vara astma (hade lyckats få med även det ljudet på film). Men han sa att det mer troligt kunde vara en infektion som var på gång. Vi fick i alla fall en ny astmamedicin utskrivet som ska tas vid behov som vi kunde ha hemma bara för säkerhetens skull. Men han trodde inte den någonsin skulle behövas.
Vi berättade om besöket hos den första läkaren och då svarade denna läkaren "Oj då, det var ju lite olyckligt. Han hoppade över några steg..." Och dessutom går ju inte ens ljudet den första läkaren hörde att behandla. Jag blir så arg när jag tänker på att han ville experimentera lite och bara testa lite....!! På vår son. Usch. 

Nåååjaaa hur som heeelst. Igår började Liam hosta och hade liiite feber. Och INGEN kunde vara gladare över en infektion än hans föräldrar. Hehe. Det var alltså inte astma utan en pågående infektion. 

Det gör mig om möjlgt ännu mer förbannad på den förata läkaren. Han går vi ALDRIG någonsin till igen. 

Men ja, så gick det till när vår älskade son fick astma, sen kanske astma och sen inte astma ;)
Skönt att han inte verkar ha ärvt alla mina allergier och skit!

Nu hoppas vi på att han kickar denna infektionens ass illa kvickt och är frisk och kry på lördag när min älskde familj äntligen kommer och ska bo hos oss i tio dagar❤️ 

Avslutar denna novellen med en bild på lillhjärtat med feber sovandes hos mamma från igår


Och idag är han lite kryare redan och pallar att sova själv igen 


Han verkar ändå ha ärvt mitt immunförsvar. Han har nu varit sjuk fyra ggr. Första gången car en vanlig förkylning som varade typ 4-5 dagar om jag minns rätt, andra gången var det höstblåsorna som var över på tre dagar, och så då tredagarsfebern som varade nästan tre dagar. Och så nu detta som jag inte vet helt hur länge den ska vara än men han är redan feberfri så det blir nog en snabbis denna gången också :) 




Kommentarer
Postat av: Anna-Maria

Vården gör mig ibland mörkrädd!! O eftersom jag själv jobbar med mycket olika vårdpersonal i alla olika kategorier vet jag att den läkaren inte är ensam om att vara ett rötägg! Jag bävar för den dagen Stella behöver vård och bara håller alla tummarna att vi då får träffa de guldkorn som som tur är också finns!
Skönt att allt blev bra till slut och att ni litade på er magkänsla!! Tyvärr gäller det att man är ordentligt påläst och ibland är sin egen läkare 😞

Svar: Jaa jag med...! Det är så hemskt att det ska behöva vara så?! De ska ju ändå kunna vara så att man kan lita helt på sin läkare och INTE behöva vara påläst och sin egen läkare liksom. Om läkaren inte kan det man behöver hjälp med så kan de ju hänvisa en vidare istället för att gissa och experimentera och testa sig fram... Usch!
Måste vara jobbigt att se det inifrån,eller vad man ska säga, och inte riktigt kunna göra så mkt åt det?
Nicole

2015-03-25 @ 13:42:01
Postat av: Laura

Men vilken oprofessionell läkare! Tyvãrr finns det gott om dem som helt enkelt inte ãr intresserade av att undersöka grundligt utan hellre väljer den lättare vägen och ordinerar medicin utan att det kanske ens finns anledning till det! Vi har bytt vår barnläkare (här i Turkiet går de flesta privat) flera gånger just pga. denna orsak.

PS. Vilken tur i oturen att det INTE var astma!!

Svar: Jaa det är ju så tyväärr!
Usch. Vad bra att ni ändå står på er och byter så det känns rätt! Har ni hittat någon bra nu då?
Jaaa verkligen tur!'
Nicole

2015-03-26 @ 21:24:52
URL: http://papatya.blogg.se
Postat av: Anna-Maria

Precis!! Jaa det är frustrerande att veta att vissa personer inte borde jobba i vården men inte kunna göra någonting åt det. Det är ju inte så att man vill att något allvarligt ska hända så man kan anmäla personen. Men att inte fler fel görs eller att allvarliga olyckor sker är ett under!!

Svar: Ja det förstår jag. Kommer nog ha feta problem med det sen när jag börjar jobba där också.
Jaa det är det verkligen...!
Nicole

2015-03-27 @ 09:17:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0