Ettårskalas!

Idag vare ettårskalas på öpnna förskolan för alla vårbarn. Så mysigt! :) Sen var vi på återbesök hos barnläkaren. Ni minns astmagrejen för en månad sedan... Ja. Det var ju återbesök hos idiotläkaren idag. Vi gick mest dit för att få en förklaring på hur han tänkte på förra besöket men det blev bara ännu värre. Efter en låång diskussion och efter han även tillkallat en sjuksköterska så ställde jag en fråga: "anser du att du tog rätt beslut, om du ser tillbaka nu, när du frågade en fråga och lyssnade på ett klipp EN gång som du dessutom hörde helt fel på och sen skriver ut medicin som han ska ta två ggr dagligen i en månad?" 
Hans svar på det var "ja, enligt vedergällande praxis så gjorde jag det." "Jag bryr mig inte om vedergällande praxis, anser DU att du gjorde rätt bedömning genom att skriva ut medicin utan att ta reda på all fakta som fanns? 
"Ja"
"Ja då har vi nog inget mer att prata om för då är all tillit ändå borta för dig. Du sitter alltså och säger att du gjorde helt rätt som tänkte medicinera vår son helt i onödan med en medicin som har massor av farliga biverkningar? Är du på allvar? Hade vi inte varit så kritiska så hade vi gett honom medicinen. Och du menar att det är ett bra beslut??"

Efter ett tag erkände han dock faktiskt att han kanske hade missuppfattat och att det blev lite olyckligt bla bla bla. Detta var dock efter att han hade klargjort hur många tusentals lungor han hade undersökt och hur många år han hade jobbat och hur han aldrig hört klagomål... Herregud. Skönt som tusan att Emanuel var med också för han satte verkligen honom på pottan vid ett flertal tillfällen och han både stammade och agerade nervöst. 
Det blev ett knasigt möte men det känns på något sätt skönt att ha fått ett avslut. Det kändes även skönt att stå upp för Liam. 
Vi meddelade även att vi ville byta läkare då vi inte skulle lita på hans bedömning mer. 

Emanuel sa också ngt i stil med "vi var tvungna att leta fram information och så får vi fram mer information än du har? Det är jävligt skevt. Och du agerar sjukt oproffesionellt som sitter och höjer dig själv hit och dit men du kan inte sköta en simpel diagnos som vi själva kunde lista ut?"
Inte exakt så men typ. Minnet ni vet... Plus att pulsen var hög därinne. Vi var båda rätt arga.

Att han sen ringde upp mig en timme efter mötet och skrämdes upp oss en smula med ytterligare lögner angående vad en specialisten vi hade träffat på sjukhuset hade skrivit i journalen är en annan histora som jag kanske återkommer till... 

Sensmoralen av det hela: Läkare vet ta mig tusan inte allt och ska inte litas på blint! 

Mitt tips till er... Var kritiska! Känns något inte helt rätt så ställ frågor och kräv svar! Och om det går att be om utlåtande från andra så gör det! ❤️Kommentarer
Postat av: Linda

Haha jag älskar er!! Så grymma! Ni gav läkaren vad han förtjände! ❤

Svar: Ja men vad fasen. Nååågon måste ju! 😂
Nicole

2015-04-23 @ 08:08:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0